SKŁADNIKI :
- jeden większy filet drobiowy
- opakowanie ciasta francuskiego
- 1 średniej wielkości pomidor (wybrałam malinówkę)
- kilka plastrów dobrze topiącego się sera (wybrałam morski)
- sól, pieprz,oregano, bazylia
- przyprawa do kurczaka
Przed rozpoczęciem przygotowań włączyłam piekarnik, by się rozgrzał - temperatura 180 stopni. Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy na 4 równe kwadraty, brzegi lekko zwijamy. Na dno kładziemy plaster sera, powinien zakryć cały kwadrat bez części zwiniętej, na ser po kilka plastrów sparzonego pomidora bez skórki. Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy, po przestygnięciu kurczaka również układamy na cieście francuskim. Na kurczaka kładziemy kawałki sera, posypujemy oregano, bazylią i pieprzem. Całość wkładamy do piekarnika i pieczemy do momentu intensywnego zarumienienia się ciasta (mój piekarnik potrzebował na to aż 45 minut ^^). Po wyjęciu całość lekko posoliłam i podałam z domowym sosem czosnkowym - wyszło pysznie ! :)
smacznie wygląda ; ) jutro biore sie za robienie tego cuda ; P
OdpowiedzUsuńKoniecznie daj znać czy się udało i czy smakowało! :)
Usuńa gdzie kupić to ciasto francuskie? chodzi mi o to w jakim sklepie takowe dostane ; D
OdpowiedzUsuńW każdym markecie - ja kupiłam w biedronce i jest smaczne. :) Nie wiem z jak dużej miejscowości pochodzisz więc nie mogę pomóc w wyborze sklepu. Na pewno tesco, lidl, kaufland, netto itp. :)
Usuńoo dzięki za odp. czyli jutro na pewno zrobie to pysznie wyglądające danie mam nadzieje że zasmakuje i będe mogła serwować gościom ; )
Usuńps. licze na więcej takich dań ; P
Postaram się sprostać Twoim oczekiwaniom. :) Zapraszam do odwiedzin! :)
Usuńzaglądam tu co 2 dni z nadzieją że pojawiło się coś nowego ; ]
UsuńA tak z ciekawości - znamy się osobiście? ;>
Usuńwątpie . znalazłam tą stronke poprzez facebook'a ; ]
UsuńW takim razie tym bardziej dziękuję za miłe słowa - mam nadzieję, że dalsze wpisy również będą się podobać. :)
Usuńwyszło meega ; ) wszyscy zadowoleni ; ) na pewno będe serwować więcej. jednak wydaje mi sie iż na zwykłym cieście byłoby lepsze ; D
Usuńwyszło meega ; ) wszystkim strasznie smakowało na pewno będe serwowała częściej ; ) jednak wydaje mi sie iż lepsze byłoby na zwykłym cieście; )
UsuńJasne, warto spróbować i na zwykłym :) To była moja pierwsza próba i akurat padło na ciacho francuskie. :)
Usuńzjadłem i się otrułem :( Nie polecam! :< fuj bleee
OdpowiedzUsuńNie odpowiadam za zepsute produkty w lodówce. ;) Złośliwość i nic więcej widzę w tym komentarzu. ;)
Usuńhahah :D mój ulubiony Anonim :D Też mnie rozpieszczał takimi komentarzami :D A tarta super, na pewno się nią nie zatruję :P
UsuńŚwietny pomysł, do wykorzystania w październiku :) !
OdpowiedzUsuńNiech zgadnę - po powrocie na studia? :)
Usuńobejrzałam zaledwie parę stron i już mi się podoba :)świetne pomysły prostych i pysznych dań
OdpowiedzUsuńCieszę się bardzo i mam nadzieję, że będzie do mnie zaglądać ! :)
UsuńProste, szybkie, smaczne i wygląda cudownie :) Oj marzy mi się wolny dzień w kuchni :)
OdpowiedzUsuńMi też, zwłaszcza,że przez głupio rozwalone zajęcia mam czas tylko we wtorki i weekendy. :(
Usuńdziś mój czas na zrobienie Twojej tary :)
OdpowiedzUsuńPowodzenia i smacznego. :)
UsuńZrobię na pewno!,a wygląda rewelacyjnie i tak z pewnością smakuje - Pozdrawiam!!!
OdpowiedzUsuńPotwierdzam - pycha. :)
Usuń