Owoce i mleko blendujemy w wysokim naczyniu (ja użyłam plastikowego dzbanka), dosładzamy do smaku i koniec. :) Pyszny, orzeźwiający i pamiętajcie, by przechowywać go w lodówce max. 2 dni. :)
środa, 3 lipca 2013
Mleczny koktajl truskawkowo - bananowy
Na początku chcę się wytłumaczyć z ciszy, jaka tu nastała. Od poniedziałku zaczęłam już moją sezonową pracę, która niestety trwa nieraz po 14 godzin dziennie, dlatego posty będę dodawać tak często jak mi się to uda. Mam nadzieję, że rozumiecie brak sił na pisanie, gdy wracam do domu o północy i wiem, że muszę wstać po 7. :( No dobrze, koniec narzekania i pytanie : kto nie lubi w gorący dzień schłodzić się zimnym koktajlem prosto z lodówki? Najprostszy przepis na świecie moi mili, w czerwcowe upalne dni koktajl schodził u mnie litrami. :)
2 komentarze:
Bardzo dziękuję za wszystkie komentarze - są dla mnie formą kontaktu z Wami i motywacją do dalszej pracy. :) Jeśli zrobiłeś/aś jakąś potrawę korzystając z przepisu umieszczonego na blogu wyślij jej zdjęcie na natnij@interia.pl - zdjęcie trafi do galerii na fanpage'u bloga na facebooku.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
mi najlepiej smakuje, jeśli wcześniej zamrożę truskawki:D
OdpowiedzUsuńhttp://handbook-of-positive-eating.blogspot.com/
W sumie potem rozmrożone tak ładnie sok puszczają. :) Niestety, moja zamrażarka jest rozmiaru XS i nie mogę poszaleć z ilością przechowywanych w niej produktów. :P
Usuń