Składniki :
- kostka twarogu półtłustego
- duży jogurt grecki
- duża cebula
- jeśli lubicie to koperek i/lub szczypiorek
- ziemniaki
- sól, pieprz
Twaróg rozgniatamy widelcem w misce, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, zioła i dodajemy po trochu jogurtu, by gzik nie wyszedł za rzadki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, ja posiadam w domu 'przyprawę do twarożku' firmy VEGETA, jest pyszna i daje wyjątkowy smak. Ziemniaki gotujemy i podajemy jak kto lubi, ja gzik nakładam na ziemniaki, można obok, smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuję za wszystkie komentarze - są dla mnie formą kontaktu z Wami i motywacją do dalszej pracy. :) Jeśli zrobiłeś/aś jakąś potrawę korzystając z przepisu umieszczonego na blogu wyślij jej zdjęcie na natnij@interia.pl - zdjęcie trafi do galerii na fanpage'u bloga na facebooku.