poniedziałek, 7 kwietnia 2014

Caprese - włoska flaga na talerzu

Mówiąc krótko, na talerzu ma odzwierciedlać włoską flagę, bo z Włoch się wywodzi. Tę sałatkę jadłam ostatnio po raz pierwszy, zasmakowała mi bardzo, więc przygotuję ją jeszcze nie raz. Tak z innej beczki - z radością widzę, że liczba wyświetleń mojego bloga przekroczyła 100 000, cieszę się, że lubicie tu zaglądać. :)



SKŁADNIKI :



Mozarellę i pomidory kroimy w plastry, układamy naprzemiennie na talerzu. Posypujemy bazylią (całe listki lub porwane - zależy od Was), lekko polewamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Jedząc dbajcie o to, by każdy kęs zawierał wszystkie składniki caprese, smacznego! 


Jeżeli zainteresował Cię któryś z użytych produktów zapraszam do firmowych sklepów :

35 komentarzy:

  1. uwielbiam to połączenie i mogła bym jeść tą sałatkę ciągle :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mi też mega zasmakowała. :)

      Usuń
    2. chyba sobie dzisiaj zrobię, bo takie upały i gotować mi się nie chce :)

      Usuń
    3. U mnie zimno niestety. :( Ale dziś nic humoru mi nie zepsuje. :)

      Usuń
  2. Uwielbiam to połączenie, polecam do tego jeszcze ocet balsamiczny! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam Caprese... mogłabym jeść codziennie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Pomidorków nie lubię ale mozzarellę...kocham! Najlepsza jest roztopiona :D

    OdpowiedzUsuń
  5. A ja jestem uczulona na świeże pomidory :(

    OdpowiedzUsuń
  6. Pomidory z mozzarellą - pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Klasycznie i pysznie. Moja ulubiona sałatka:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ślicznie to wygląda. Aż szkoda jeść i popsuć kompozycję.

    Pozdrawiam.
    kraniec-teczy.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ale jak już zaczniesz jeść, to wcale nie żałujesz. :)

      Usuń
  9. Cudownie pyszna i bardzo włoska flaga ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. również bardzo lubię to połączenie:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Najpiękniejsza kompozycja, a ja tak nie lubię pomidorów! Bardzo nad tym ubolewam! Ale serek wyjem do ostatniego plasterka :) Ps. Zapraszam do mnie na konkurs :)

    OdpowiedzUsuń
  12. mniam! tak wiosennie, kolorowo i pysznie :) zjemy!

    OdpowiedzUsuń
  13. uwielbiam caprese :) za te kolory!

    OdpowiedzUsuń
  14. Najlepiej smakuje mi ta sałatka latem, gdy mam świeże pomidory z ogródka:)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za wszystkie komentarze - są dla mnie formą kontaktu z Wami i motywacją do dalszej pracy. :) Jeśli zrobiłeś/aś jakąś potrawę korzystając z przepisu umieszczonego na blogu wyślij jej zdjęcie na natnij@interia.pl - zdjęcie trafi do galerii na fanpage'u bloga na facebooku.