niedziela, 30 czerwca 2013

Jogurt biszkoptowy

Większość z Was swoją kulinarną przygodę w postaci publikacji rozpoczyna na blogach, ja zaczęłam od fanpejdża na facebooku, czas nadrobić zaległości i zacząć bywać również tutaj. Mam nadzieję, że mój blog i przepisy zostaną miło i smacznie przez Was przyjęte. Jestem 22 letnią studentką, którą opuszczenie rodzinnego gniazda zmusiło do zgłębienia tajemnic gotowania i pokochałam kucharzenie całym serduchem. 

Lubicie jogurt biszkoptowy firmy Danone? Teraz z łatwością przygotujecie go sami w domowym zaciszu, w nieograniczonej ilości i według własnych upodobań odnośnie ilości biszkoptowego smaku i cukru. :)


Składniki:
  • duży jogurt naturalny
  • ok 20 biszkoptów
  • cukier

Jogurt wlewamy do głębokiego naczynia, dodajemy pokruszone biszkopty, blendujemy, dodajemy cukier wg uznania i ponownie blendujemy. Jogurt wlewamy do szklanek i odstawiamy na ok. godzinę do lodówki, jest pyszny! Smacznego. :)





8 komentarzy:

Bardzo dziękuję za wszystkie komentarze - są dla mnie formą kontaktu z Wami i motywacją do dalszej pracy. :) Jeśli zrobiłeś/aś jakąś potrawę korzystając z przepisu umieszczonego na blogu wyślij jej zdjęcie na natnij@interia.pl - zdjęcie trafi do galerii na fanpage'u bloga na facebooku.