czwartek, 27 marca 2014
Domowe lody waniliowe
wtorek, 25 marca 2014
Rafaello - kokosowe ciasto bez pieczenia
Ratowałam się nim w chwilach, gdy nie miałam jeszcze piekarnika. Teraz zdecydowanie częściej piekę przeróżne babeczki i ciasta, ale ostatnio poczułam ogromną ochotę na tę kokosową kostkę. Okazało się, że poczułam ją nie tylko ja, więc nie pozostało mi nic innego, jak zaszyć się w kuchni i działać. :)
Swoją drogą, naprawdę uwielbiam czarować kulinarnie dla bliskich mi Osób.
Swoją drogą, naprawdę uwielbiam czarować kulinarnie dla bliskich mi Osób.
niedziela, 23 marca 2014
Spotkanie z uczestnikami programu Master Chef !
sobota, 22 marca 2014
czwartek, 20 marca 2014
wtorek, 18 marca 2014
Ryżowe jabłuszko z cynamonem i . . .
Wczoraj padł rekord dziennych wyświetleń bloga - 7377! <3
Będąc ciągle oczarowana możliwościami parowaru zapraszam Was na szybkie, smaczne i pożywne śniadanie - ryżowe jabłuszko z cynamonem, masłem i homogenizowanym serkiem brzoskwiniowym. :)
poniedziałek, 17 marca 2014
Ciasteczka owsiane z dodatkami
Dzisiejszy dzień to jakiś szał. Jest godzina 15, a dzienna liczba wyświetleń mojego bloga przekroczyła już 2000, zaś liczba fanów bloga na facebooku przekroczyła magiczną liczbę 3000 - dziękuję Wam z całego serducha! :)
Z tej okazji zapraszam Was na pyszne, zdrowe i szybkie owsiane ciasteczka z czekoladą, ekstraktem waniliowym i cukrem cynamonowym. Wyszły idealne - chrupiące i słodkie, takie jak najbardziej lubię. Powędrowały już do niejednego brzuszka, a dziś kilka zabieram w dalszą drogę degustacji. :)
EDIT : jest 22:00, liczba wyświetleń w dniu dzisiejszym przekroczyła 6000! :)
EDIT : jest 22:00, liczba wyświetleń w dniu dzisiejszym przekroczyła 6000! :)
niedziela, 16 marca 2014
Pulpety z pary w sosie koperkowym
Ugotowanie
pulpetów w parowarze okazało się strzałem w dziesiątkę -
wyszły idealne, bardzo soczyste. Mój brat, do niedawna również bloger kulinarny
(ah, tak zazdroszczę mu spotkania z Magdą Gessler!) i Osoba zawsze szczerze
oceniająca to, co wyjdzie spod moich rąk po konsumpcji powiedział - prawdę
mówiąc, są lepsze niż moje. :) Cudownie słyszy się takie słowa i aż chce się
czarować kulinarnie więcej i więcej.
Zapraszam
Was serdecznie do pulpecikowego świata! :)
sobota, 15 marca 2014
Domowy ekstrakt waniliowy
Niezastąpiony w kuchni, nieporównywalnie lepszy od kupnego - dziś idealnie zagrał z kubkiem gorącej czekolady i cukrem cynamonowym. Mimo, że potrzeba czasu na to, by był gotowy, zapewniam - warto czekać. Kto już zrobił swój, z pewnością potwierdzi moje słowa. :) Zapraszam na aromatyczny, domowy ekstrakt waniliowy!
piątek, 14 marca 2014
Pomidorowe miseczki z jajkiem i ziołami
poniedziałek, 10 marca 2014
Rozpoczęcie współpracy z firmą Severin - parowar
Po intensywnych rozmowach i ustaleniu ostatnich szczegółów oficjalnie dzielę się z Wami informacją o rozpoczęciu współpracy z firmą SEVERIN! Rozmowy były prowadzone w przemiły sposób, nie narzucono mi z góry konkretnego produktu, tylko poproszono o moje typy urządzeń, które by mnie interesowały i spośród nich wybrano to konkretne, otrzymałam nawet zaproszenie do odwiedzin biura przy okazji mojej wizyty w Warszawie. :) Od firmy otrzymałam do przetestowania parowar - myślałam o tym urządzeniu już dłuższy czas marząc o pysznym, przyprawionym łososiu w towarzystwie pysznych dodatków. Paczkę rozpakowałam natychmiast - urządzenie łatwe w złożeniu i rozłożeniu, kabel odpowiedniej długości. :)
wtorek, 4 marca 2014
50 000 WYŚWIETLEŃ BLOGA !
Dziękuję za wszystkie odwiedziny i Waszą obecność mimo tego, że był czas, gdy nie pojawiało się tu praktycznie nic - Wy nadal byliście, pisaliście i czekaliście. Dziś wyjeżdżam do Warszawy na kilka dni, a po powrocie zajmę się testowaniem nowego sprzętu, który otrzymałam w ramach współpracy, o której oficjalnie poinformuję niedługo - fani mojego bloga na facebooku już poznali rąbek tajemnicy. :) Trzymajcie się i miłego tygodnia !
Subskrybuj:
Posty (Atom)